Wie


Dansclub Liga-DanceAnne-Marie Vermeulen

danslerares

Georges Meersman

dansleraar

Georges Meersman

voorzitter

Willy Vercauteren

secretaris

Nancy Heirbaut

bestuurslid

Sinds 1995 te Rupelmonde

Lid van Dansport Vlaanderen vzw, (voorheen Dansliga sportfederatie vzw))


Liga-Dance is een dansvereniging die werd opgericht in april 1995 te Rupelmonde door

Anne-Marie Vermeulen en Georges Meersman, nadat de dansclub in Temse, waar ze lid waren, ermee stopte. Er werd eerst gestart met oefenavonden in het Gildenhuis om te zien of er voldoende interesse was. Begin september 1995 werd vervolgens vol enthousiasme gestart met het geven van dansles in combinatie met oefenavonden.


Na dat eerste jaar zat de club plotseling zonder zaal toen het Gildenhuis gesloten werd. Vrij snel kon de club rekenen op Dirk Govaert van café en feestzaal De Valk op het Mercatorplein 1, die de dansclub adopteerde en onderdak gaf. Na overname door nieuwe uitbaters zijn wij na anderhalf jaar verhuisd naar de Vrije Basisschool Sint-Jan Berchmans Zoete Moederstraat, 30, Rupelmonde.


Zoals elke vereniging kende ook onze dansclub moeilijke perioden maar dankzij de hulp van vrienden en trouwe leden hebben Anne-Marie en Georges de dansclub staande weten te houden.

Na 16 jaar hebben zij de verschillende organisatorische taken doorgegeven zodat zij zich vooral konden concentreren op het lesgeven. Er werd daarom een bestuur samengesteld die zo mee kon werken aan de groei van de club.

Momenteel telt onze club 115 leden en in september 2017 konden wij opnieuw een grote groep koppels inschrijven voor de lessen van het eerste lesjaar, iets waar vele dansclubs enkel maar van kunnen dromen !

Elk jaar starten wij begin september met onze "Opendeur" waar je steeds vrijblijvend kan komen kennismaken.

Onze dansclub is lid van de door Sport Vlaanderen, erkende unisportfederatie voor dans, Danssport Vlaanderen, dat om en bij de 36.000 leden telt en die samen met de Brusselse-Waalse zusterfederatie Federation Wallonie-Bruxelles de Danse Sportive (F.W.B.D.S), dans verder wil uitbouwen en promoten onder de koepel van de Belgische Danssportfederatie (B.D.S.F). De Belgische Federartie is een van de 100 leden van de World danssport federation die de internationale danswedstijden organiseert.

Sinds mei 2015 zijn wij ook een door de gemeente Kruibeke erkende sportclub.